προορισμός…γεύση!

Τάρτα με βλήτα και cottage cheese

Τάρτα με βλήτα και cottage cheese

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 30 Cook Time 50 Rest Time 30 λεπ Total Time 80 ώρες 30 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για την τάρτα

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη γέμιση

  1. Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεματίζω τα βλήτα για 3 - 4 λεπτά (από τη στιγμή που το νερό θα ξαναπάρει βράση). Τα βγάζω με μια πιρούνα, τα βάζω σε σουρωτήρι και τα ξεβγάζω με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός και να παραμείνει το έντονο πράσινο χρώμα τους. Τα στραγγίζω καλά και μετά τα κόβω σε μικρότερα κομμάτια.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το γάλα, το cottage και τη φέτα.
    Ανακατεύω καλά το μείγμα, προσθέτω τα στραγγισμένα βλίτα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.

Για την τάρτα

  1. Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο μια ταρτιέρα (ή ένα ρηχό, στρογγυλό ταψάκι) με διάμετρο 26 εκ. και στρώνω εκεί τη ζύμη μπριζέ (ή το φύλλο κουρού), εφαρμόζοντάς τη καλά στα τοιχώματα. Με ένα μαχαιράκι κόβω τα περισσεύματα από τα χείλη του σκεύους. Τρυπάω τη ζύμη σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, τη σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και βάζω την ταρτιέρα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο και αφαιρώ τη μεμβράνη. Αδειάζω στη ζύμη το μείγμα της γέμισης και ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού. Στρώνω από πάνω τις φέτες ντομάτας.

  2. Ψήνω την τάρτα για 45 - 50 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και η γέμιση να αποκτήσει μια ωραία ρόδινη κρούστα. Τη σερβίρω χλιαρή ή κρύα.

Keywords: ταρτα βλητα cottage cheese

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Exceptional!

  1. germar

    Exceptional!