προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 λεπ Cook Time 20 λεπ Rest Time 20 λεπ Total Time 50 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Απλώνω το φύλλο της σφολιάτας σε επίπεδη και καθαρή επιφάνεια. Αλείφω το μισό φύλλο με τον πάστα λιαστής ντομάτας και το υπόλοιπο το αλείφω με το πέστο. Αν οι πάστες είναι πολύ πυκνές και δεν αλείφονται εύκολα, τις αραιώνω λίγο με το ελαιόλαδο.

  2. Πασπαλίζω όλο το φύλλο με το τριμμένο τυρί και το τυλίγω σε αρκετά σφικτό ρολό, κατά μήκος του.
    Κόβω το ρολό με κοφτερό μαχαίρι (χωρίς δόντια) σε φέτες πάχους 1½ εκ. και τις ξαπλώνω σε μια λαμαρίνα (ή σε ένα μεγάλο ταψί), στο οποίο έχω στρώσει ένα κομμάτι λαδόκολλα.
    Αλείφω τη σφολιάτα κάθε φέτας με το χτυπημένο κρόκο και βάζω το ταψί στο ψυγείο για 20 λεπτά, μέχρι να σφίξουν λίγο οι φέτες.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω τα στριφτάρια για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η σφολιάτα. Τα σερβίρω χλιαρά ή ζεστά.

Keywords: στριφταρια σφολιατας πικαντικα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Mouth-watering

Απάντηση