προορισμός…γεύση!

Πανεύκολα και γρήγορα, σας λύνουν τα χέρια κάθε στιγμή που θέλετε να σερβίρετε ένα γρήγορο μεζεδάκι για τη μπίρα ή το κρασάκι σας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την πάστα λιαστής ντομάτας με πάστα πιπεριάς Φλωρίνης…

pinit
0 Add to Favorites

ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

Prep Time 10 min Cook Time 20 min Rest Time 20 min Total Time 50 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Απλώνω το φύλλο της σφολιάτας σε επίπεδη και καθαρή επιφάνεια

  2. Αλείφω το μισό φύλλο με τον πάστα λιαστής ντομάτας και το υπόλοιπο το αλείφω με το πέστο

  3. Αν οι πάστες είναι πολύ πυκνές και δεν αλείφονται εύκολα, τις αραιώνω λίγο με το ελαιόλαδο

  4. Πασπαλίζω όλο το φύλλο με το τριμμένο τυρί και το τυλίγω σε αρκετά σφικτό ρολό, κατά μήκος του

  5. Κόβω το ρολό με κοφτερό μαχαίρι (χωρίς δόντια) σε φέτες πάχους 1½ εκ

  6. και τις ξαπλώνω σε μια λαμαρίνα (ή σε ένα μεγάλο ταψί), στο οποίο έχω στρώσει ένα κομμάτι λαδόκολλα

  7. Αλείφω τη σφολιάτα κάθε φέτας με το χτυπημένο κρόκο και βάζω το ταψί στο ψυγείο για 20 λεπτά, μέχρι να σφίξουν λίγο οι φέτες

  8. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C

  9. Βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω τα στριφτάρια για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η σφολιάτα

  10. Τα σερβίρω χλιαρά ή ζεστά

author-sign