προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Αλείφω με λίγο βούτυρο μια στρογγυλή φόρμα ή ταψάκι διαμέτρου 22 εκ. Βάζω το λάχανο και το ραντίτσιο σε ένα μπολ, αλατίζω ελαφρά και «τρίβω» με τα χέρια μου για να σπάσουν οι σκληρές ίνες.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το σύρμα και προσθέτω την κρέμα γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά. Στύβω δυνατά τα λάχανα και τα ρίχνω στο μπολ. Κρατάω περίπου 30 γρ από τη μοτσαρέλα και ρίχνω την υπόλοιπη στο μπολ με τα υλικά. Προσθέτω το καρότο, το κουκουνάρι και τον μαϊντανό. Ανακατεύω καλά να σκορπίσουν στο μίγμα και το αδειάζω στη φόρμα.

  3. Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Βγάζω το κέικ από το φούρνο, σκορπίζω την μοτσαρέλα που έχω κρατήσει και επαναφέρω στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμη. Ξεφορμάρω και αφήνω το κέικ σε σχάρα να γίνει χλιαρό πριν το σερβίρω.

Keywords: κέικ,πολίτικη λαχανοσαλάτα,μοτσαρέλα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Exceptional!

Απάντηση