προορισμός…γεύση!

\n \nΔείτε επίσης αυτή την παραλλαγή.

Ώρα για Κις Λορέν (Quiche Lorraine) με την υπογραφή της Ντίνας Νικολάου! Οι κις λορέν αποτελούν τις πιο διαδεδομένες τάρτες κι αναπόσπαστο κομμάτι της Γαλλικής Κουζίνας. Μπορούν να καταναλωθούν ως κύριο γεύμα αφού οι πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας που προσφέρουν τα αυγά…

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 20 λεπ Cook Time 45 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 6 λεπτά. Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Ώρα για Κις Λορέν (Quiche Lorraine) με την υπογραφή της Ντίνας Νικολάου! Οι κις λορέν αποτελούν τις πιο διαδεδομένες τάρτες κι αναπόσπαστο κομμάτι της Γαλλικής Κουζίνας. Μπορούν να καταναλωθούν ως κύριο γεύμα αφού οι πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας που προσφέρουν τα αυγά, η χοιρινή πανσέτα, το χοιρινό ζαμπόν και τα τυριά, θα σας κρατήσουν χορτάτους για ώρα. Ακόμα, η κρέμα γάλακτος και το βούτυρο περιέχουν όλες τις βιταμίνες και την θρεπτική άξια του αγελαδινού γάλακτος, δηλαδή πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες Α,B1,B2,B6,C, ασβέστιο, νάτριο και φωσφόρο. Στο θρεπτικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και την φανταστική γεύση που προκύπτει από την ανάμιξη μοναδικών τροφίμων με υψηλή διατροφική αξία.

Υλικά

Για τη βάση

Για τη γέμιση

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη βάση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω με μια σπάτουλα το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει μορφή κρέμας. Προσθέτω το αλάτι, τον κρόκο και το γάλα (ή το νερό) και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Κοσκινίζω το αλεύρι επάνω από το μπολ με το βούτυρο, «δουλεύοντας» παράλληλα τα υλικά με τα δάχτυλά μου, ώστε να αποκτήσω μια ομοιογενή ζύμη. Την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν την χρησιμοποιήσω.

    blank
  2. Ξετυλίγω τη ζύμη και την αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά για να ζεσταθεί ελαφρώς και να μαλακώσει. Επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 26-28 εκ., δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας.

    blank
  3. Βουτυρώνω μια ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ. και στρώνω το φύλλο στο σκεύος, καλύπτοντας τα τοιχώματα. Με ένα πιρούνι τρυπάω τη ζύμη σε διάφορα σημεία, τη σκεπάζω και τη βάζω στο ψυγείο.

    blank

Για τη γέμιση:

  1. Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και, χωρίς να προσθέσω λιπαρή ουσία, σοτάρω τα κυβάκια της πανσέτας (ή του μπέικον) για 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το λίπος τους. Στρώνω ένα κομμάτι απορροφητικό χαρτί σε ένα ρηχό πιάτο και με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρω εκεί τα κυβάκια πανσέτας ή μπέικον. Τα αφήνω για 5 λεπτά για να στραγγίξουν το περιττό λίπος και να κρυώσουν.

    blank
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά με το γάλα για περίπου 2 λεπτά. Σε άλλο μπολ ανακατεύω την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα και αδειάζω το μείγμα στο μπολ με τα αυγά. Προσθέτω την πανσέτα (ή το μπέικον), το ζαμπόν, το μισό μείγμα τυριών, το μπούκοβο, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.

    blank

Για την τάρτα:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βγάζω από το ψυγείο την ταρτιέρα με τη ζύμη, αφαιρώ τη μεμβράνη και αδειάζω το μείγμα της γέμισης στο εσωτερικό της ταρτιέρας. Πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί και ψήνω την Κις Λορέν στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 45 λεπτά.

    blank
  2. Τη σερβίρω ζεστή ή χλιαρή και τη συνοδεύω με πράσινη σαλάτα.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 6


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: quiche lorraine

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign
File under

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση