DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία ιδανική πρόταση για όλες τις ώρες τις ημέρας, με υπέροχη γεύση και υψηλή διατροφική αξία Τα βλήτα είναι μια εξαιρετική πηγή σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Περιέχουν βιταμίνη Κ, β-καροτένιο (προβιταμίνη Α) , βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη B6, μαγνήσιο, κάλιο και μαγγάνιο.

Πίτα-πίτσα με βλήτα και τυρί κρέμα
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω το βούτυρο να ζεσταθεί
-
Ρίχνω τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό) και σοτάρω για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν
-
Προσθέτω τα βλήτα, αλατίζω και ανακατεύω για να σοταριστούν, να βγάλουν τα υγρά τους και να πέσει ο όγκος τους
-
Ραντίζω με το κρασί και συνεχίζω το σοτάρισμα με να εξατμιστούν όλα τα υγρά
-
Απλώνω τις αραβικές πίτες σε μια λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος
-
Βάζω σε κάθε πίτα 1 κουτ
-
σούπας κέτσαπ και την απλώνω να πάει παντού
-
Μοιράζω τα σοταρισμένα βλήτα (καλό είναι να τα πιάσετε με τσιμπίδα για να μη μεταφέρετε και τυχόν υγρά που θα έχει μέσα το τηγάνι) και σκορπίζω περίπου 100 γρ
-
τυρί κρέμα σε κάθε πίτα
-
Πασπαλίζω με το μπούκοβο και βάζω τις πίτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 5-8 λεπτά μέχρι να μισολιώσει το τυρί και να να ψηθούν οι αραβικές πίτες
-
Βγάζω τις πίτες από το φούρνο, μοιράζω τα ντοματίνια και σερβίρω αμέσως