προορισμός…γεύση!

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία ιδανική πρόταση για όλες τις ώρες τις ημέρας, με υπέροχη γεύση και υψηλή διατροφική αξία Τα βλήτα είναι μια εξαιρετική πηγή σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Περιέχουν βιταμίνη Κ, β-καροτένιο (προβιταμίνη Α) , βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη B6, μαγνήσιο, κάλιο και μαγγάνιο.

Prep Time 15 min Cook Time 8 min Rest Time 30 min Total Time 53 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω το βούτυρο να ζεσταθεί

  2. Ρίχνω τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό) και σοτάρω για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν

  3. Προσθέτω τα βλήτα, αλατίζω και ανακατεύω για να σοταριστούν, να βγάλουν τα υγρά τους και να πέσει ο όγκος τους

  4. Ραντίζω με το κρασί και συνεχίζω το σοτάρισμα με να εξατμιστούν όλα τα υγρά

  5. Απλώνω τις αραβικές πίτες σε μια λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος

  6. Βάζω σε κάθε πίτα 1 κουτ

  7. σούπας κέτσαπ και την απλώνω να πάει παντού

  8. Μοιράζω τα σοταρισμένα βλήτα (καλό είναι να τα πιάσετε με τσιμπίδα για να μη μεταφέρετε και τυχόν υγρά που θα έχει μέσα το τηγάνι) και σκορπίζω περίπου 100 γρ

  9. τυρί κρέμα σε κάθε πίτα

  10. Πασπαλίζω με το μπούκοβο και βάζω τις πίτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 5-8 λεπτά μέχρι να μισολιώσει το τυρί και να να ψηθούν οι αραβικές πίτες

  11. Βγάζω τις πίτες από το φούρνο, μοιράζω τα ντοματίνια και σερβίρω αμέσως

author-sign

Δείτε επίσης...