προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 min Total Time 30 mins Servings: 8

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Με ένα μαχαίρι κόβω και αφαιρώ την κόρα του ψωμιού. Κομματιάζω την ψίχα και τη μουσκεύω σε ένα μπολ με μπόλικο νερό, για 3 - 4 λεπτά. Τη στύβω με τα χέρια μου, καλά αλλά όχι πολύ σφικτά, ώστε να είναι λίγο ζουμερή, για να γίνει αφράτη και η ταραμοσαλάτα.

  2. Βάζω στον κάδο του μπλέντερ το κρεμμύδι και το πολτοποιώ. Προσθέτω τον ταραμά και το χυμό λεμονιού και συνεχίζω την πολτοποίηση, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα λείο. Τέλος προσθέτω την ψίχα του ψωμιού και συνεχίζω να δουλεύω τα υλικά, μέχρι να φτιάξω μια πάστα ομοιογενή, λεία και μέτρια σφικτή.

  3. Χωρίς να σταματήσω το χτύπημα, προσθέτω ελαιόλαδο σε αργή ροή (με τον ίδιο τρόπο που φτιάχνω και τη μαγιονέζα). Ρίχνω όσο λάδι χρειαστεί, ώστε η ταραμοσαλάτα να γίνει αφράτη και λεία. Δοκιμάζω την ταραμοσαλάτα για να δω αν χρειάζεται λίγο ακόμη λάδι (το ρίχνω χτυπώντας) ή λίγο ακόμη χυμό λεμονιού.

  4. Αλάτι δεν θα χρειαστεί γιατί ο ταραμάς είναι αρκετά αλμυρός.
    Διατηρώ την ταραμοσαλάτα σε κλειστό δοχείο, κατά προτίμηση γυάλινο, στο ψυγείο.

Keywords: ταραμοσαλάτα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση