προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 35 λεπ Total Time 55 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίχνω το καρότο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτω τις αγκινάρες, τον αρακά, τις πατάτες, τις ντομάτες, ανακατεύω και αλατοπιπερώνω.

  2. Προσθέτω 1 φλυτζάνι ζεστό νερό και αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει μόνο με το λαδάκι του. Λίγο πριν σβήσω το φαγητό, προσθέτω τον άνηθο και δοκιμάζω για το αλάτι.
    Σερβίρω το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.

Note

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ:  Οι αγκινάρες κατέχουν περίοπτη θέση στην πυραμίδα των τροφίμων που παρουσιάζουν σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ένα τέτοιο πιάτο μας τροφοδοτεί με αντιοξειδωτική ισχύ ORAC που αντιπροσωπεύει περισσότερο 165% επί του Μέσου Όρου της Ημερήσιας Αντιοξειδωτικής Απαίτησης, βάσει των συστάσεων του Αμερικάνικο USDA. Παραδοσιακή συνταγή ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C, όπως και σε καροτενοειδή (β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη), που ενισχύουν την όραση και αναβαθμίζουν την ανοσοποιητική λειτουργία! Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες που βελτιώνουν τη γαστρεντερική λειτουργία, κάλιο το οποίο συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και μαγνήσιο για μυϊκή ενδυνάμωση και σκελετική υγεία. Απολαύστε λοιπόν αυτό το πιάτο, το οποίο είναι βγαλμένο μέσα από την «καρδιά» της ελληνικής φύσης και παρουσιάζει ιδιαίτερη διατροφική αξία!

Keywords: αγκιναρες αρακα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Mouth-watering

Απάντηση