προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 90 λεπ Rest Time 8 ώρα Total Time 9 ώρες 45 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Χειμώνας

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Μουσκεύω αποβραδίς τα ρεβίθια σε άφθονο κρύο νερό με 1 κουταλιά σόδα. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζω, τα ξεπλένω πολύ καλά σε ένα σουρωτήρι και τα βάζω σε μια κατσαρόλα. Ρίχνω μπόλικο κρύο νερό που να τα καλύψει κατά τουλάχιστον 4 - 5 εκ. Αφήνω τα ρεβίθια να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά και ξαφρίζω για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να σταματήσει να βγαίνει καινούριος αφρός.

  2. Αφού μαζέψω όλο τον αφρό, προσθέτω το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα γαρίφαλα και τη δάφνη.
    Χαμηλώνω τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω τα ρεβίθια για 1 - 1½ ώρα (ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι), μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το χυμό λεμονιού.
    Ανακατεύω καλά και σερβίρω.

Keywords: ρεβιθια σουπα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Απάντηση