προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 min Cook Time 88 min Rest Time 12 hour Total Time 13 hrs 43 mins Servings: 5

Υλικά

Για τη σάλτσα αντζούγιας

Εκτέλεση

Video
Off On

Ρεβίθια

  1. Μουσκεύω αποβραδίς τα ρεβίθια σε άφθονο κρύο νερό. Τα ξεπλένω καλά και τα βάζω σε μια κατσαρόλα. Τα καλύπτω με άφθονο κρύο νερό, τα αφήνω να πάρουν μια βράση και ξαφρίζω για μερικά λεπτά, μέχρι να σταματήσει να παράγεται αφρός. Μετριάζω τη φωτιά και βράζω τα ρεβίθια για 1 - 1½ ώρα (ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι), μέχρι να μαλακώσουν. Τα τελευταία 5 λεπτά αλατίζω.

  2. Στραγγίζω τα ρεβίθια και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως. Τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τον τόνο, τα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια, τις πιπεριές, το μαρούλι και το μαϊντανό. Ανακατεύω καλά.

Σάλτσα αντζούγιας

  1. Βάζω στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) τις αντζούγιες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι και άφθονο πιπέρι και τα χτυπάω καλά, μέχρι να φτιάξω μια λεία πάστα.

  2. Αδειάζω τη σάλτσα στη σαλάτα, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.

Keywords: ρεβίθια με τόνο,σάλτσα αντζούγιας

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Mouth-watering

Απάντηση