προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 90 λεπ Rest Time 8 ώρα Total Time 9 ώρες 45 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Ξεπλένω τα μουσκεμένα ρεβίθια και τα τρίβω λίγο για να φύγουν τα χοντρά φλούδια. Τα ξεπλένω πάλι και τα ρίχνω σε κατσαρόλα με φρέσκο κρύο νερό, να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Όταν πάρουν την πρώτη βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και τα ξαφρίζω. Μετά προσθέτω το λάδι, το κρεμμύδι και πιπέρι.

  2. Τα αφήνω σε μέτρια φωτιά, να βράσουν μέχρι να χυλώσουν, να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνω, τα περνάω από το μύλο των λαχανικών και τα βάζω σε ένα μπολ. Προσθέτω το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το δυόσμο, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο. Ανακατεύω καλά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει. Αν το μείγμα δεν είναι πολύ πηχτό, προσθέτω 2 - 3 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά.

  3. Κατόπιν πλάθω μικρούς κεφτέδες, τους αλευρώνω, τους τινάζω να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζω σε καυτό ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

  4. Τους στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρω με βραστά χόρτα εποχής και, αν θέλω, με γιαούρτι.

Keywords: ρεβιθοκεφτεδες σιφναιϊκοι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Απάντηση