προορισμός…γεύση!

Το παστέλι είναι από τα πιο υγιεινά και αγνά σνακ! Μέλι και σουσάμι είναι σούπερ τροφές. Η παρασκευή του είναι πολύ εύκολη και τα παιδιά σας θα τα λατρέψουν.

ΠΑΣΤΕΛΙ ΣΠΙΤΙΚΟ

Prep Time 5 min Cook Time 15 min Rest Time 30 min Total Time 50 mins Servings: 20

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνω όλο το σουσάμι και το καβουρδίζω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα

  2. Θέλει προσοχή γιατί το σουσάμι καίγεται πολύ εύκολα

  3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το μέλι και το βράζω σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται με τρυπητή κουτάλα

  4. Μόλις καθαρίσει από τον αφρό και δω στην επιφάνεια μικρές φουσκαλίτσες ρίχνω το καβουρδισμένο σουσάμι, την κανέλα και την φλούδα λεμονιού

  5. Συνεχίζω το βράσιμο ανακατεύοντας συνέχεια για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει το μίγμα να πήζει και να με δυσκολεύει το ανακάτεμα

  6. Για να σιγουρετώ ότι το μίγμα είναι έτοιμο, ρίχνω λίγο σε ένα ποτήρι με νερό

  7. Θα πρέπει σχηματιστεί μια ελαστική μπαλίτσα

  8. Γυρίζω ανάποδα την λαμαρίνα του φούρνου και στρώνω εκεί ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί

  9. Αδειάζω το μίγμα της κατσαρόλας (πετάω την κανέλα και την φλούδα λεμονιού) και με τον πλάστη στρώνω το παστέλι για να αποκτήσει πάχος 1 εκ

  10. Χαράζω σε μακρόστενες μπάρες ή τετράγωνα κομμάτια και αφήνω το παστέλι να κρυώσει εντελώς

  11. Χωρίζω τα κομμάτια και τα τυλίγω σε καραμελόχαρτα ή με διάφανη μεμβράνη

author-sign

Δείτε επίσης...