προορισμός…γεύση!

Από τα πιο παραδοσιακά γλυκά της Ελλάδας. Γεύση που μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και μας κάνει πάλι παιδιά στο σπίτι της γιαγιάς.

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

παστοκυδωνο στο φουρνο

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Cook Time 30 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 31 λεπτά. Servings: 16 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Από τα πιο παραδοσιακά γλυκά της Ελλάδας. Γεύση που μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και μας κάνει πάλι παιδιά στο σπίτι της γιαγιάς.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Τρίβω με μια βαμβακερή, βρεγμένη πετσέτα τα κυδώνια, για να αφαιρέσω το χνούδι. Τα πλένω, τα κόβω σε κομμάτια χωρίς να αφαιρέσω τη φλούδα και αφαιρώ τα σπόρια. Τυλίγω τα σπόρια από το κυδώνι σε ένα τουλπάνι ή σε ένα τούλι και το δένω καλά. Βάζω τα κομμάτια από το κυδώνι και το τούλι με τα σπόρια σε μια κατσαρόλα. Τα σκεπάζω με νερό και τα βράζω για 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

    blank
  2. Στραγγίζω καλά τα κυδώνια και τα πολτοποιώ. Ζυγίζω τον πολτό και προσθέτω την ίδια ποσότητα σε ζάχαρη. Ανακατεύω καλά για να ενωθούν τα δύο υλικά και τα βάζω σε μια κατσαρόλα. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτω τα αρώματα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύω. Αφήνω το μίγμα να βράσει, ενώ ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα. Βράζω μέχρι να γίνει μια μάζα τόσο πηχτή που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

    blank
  3. Στρώνω μια βουτυρωμένη λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 30×35 εκ. και αδειάζω το παστοκύδωνο στο ταψί. Mε μια σπάτουλα που τη βουτάω, κατά διαστήματα, στο κονιάκ στρώνω την επιφάνεια. Πασπαλίζω με το καβουρντισμένο σουσάμι.

    blank
  4. Αν θέλω να το γλυκό μου να έχει καραμελωμένη κρούστα, πασπαλίζω με κρυσταλλική ζάχαρη.

    blank
  5. Ψήνω στο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα. Ξεφουρνίζω και κόβω σε μπακλαβαδωτό σχήμα.

    blank
  6. Σερβίρω με παγωτό καϊμάκι ή γιαούρτι χτυπημένο.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 16


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: παστοκυδωνο στο φουρνο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign
File under

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Exceptional!

Απάντηση