προορισμός…γεύση!

Από τα πιο παραδοσιακά γλυκά της Ελλάδας. Γεύση που μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και μας κάνει πάλι παιδιά στο σπίτι της γιαγιάς.

pinit
0 Add to Favorites
5 from 1 vote

παστοκυδωνο στο φουρνο

Δυσκολία: Intermediate Cook Time 30 min Rest Time 1 min Total Time 31 mins Servings: 16 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Από τα πιο παραδοσιακά γλυκά της Ελλάδας. Γεύση που μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και μας κάνει πάλι παιδιά στο σπίτι της γιαγιάς.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Τρίβω με μια βαμβακερή, βρεγμένη πετσέτα τα κυδώνια, για να αφαιρέσω το χνούδι. Τα πλένω, τα κόβω σε κομμάτια χωρίς να αφαιρέσω τη φλούδα και αφαιρώ τα σπόρια. Τυλίγω τα σπόρια από το κυδώνι σε ένα τουλπάνι ή σε ένα τούλι και το δένω καλά. Βάζω τα κομμάτια από το κυδώνι και το τούλι με τα σπόρια σε μια κατσαρόλα. Τα σκεπάζω με νερό και τα βράζω για 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

    blank
  2. Στραγγίζω καλά τα κυδώνια και τα πολτοποιώ. Ζυγίζω τον πολτό και προσθέτω την ίδια ποσότητα σε ζάχαρη. Ανακατεύω καλά για να ενωθούν τα δύο υλικά και τα βάζω σε μια κατσαρόλα. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτω τα αρώματα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύω. Αφήνω το μίγμα να βράσει, ενώ ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα. Βράζω μέχρι να γίνει μια μάζα τόσο πηχτή που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

    blank
  3. Στρώνω μια βουτυρωμένη λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 30×35 εκ. και αδειάζω το παστοκύδωνο στο ταψί. Mε μια σπάτουλα που τη βουτάω, κατά διαστήματα, στο κονιάκ στρώνω την επιφάνεια. Πασπαλίζω με το καβουρντισμένο σουσάμι.

    blank
  4. Αν θέλω να το γλυκό μου να έχει καραμελωμένη κρούστα, πασπαλίζω με κρυσταλλική ζάχαρη.

    blank
  5. Ψήνω στο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα. Ξεφουρνίζω και κόβω σε μπακλαβαδωτό σχήμα.

    blank
  6. Σερβίρω με παγωτό καϊμάκι ή γιαούρτι χτυπημένο.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 16


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: παστοκυδωνο στο φουρνο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign
File under

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Exceptional!

Απάντηση