προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Rest Time 90 λεπ Total Time 1 ώρα 50 λεπτά. Servings: 40

Υλικά

Για τα τρουφάκια

Για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τα τρουφάκια

  1. Βάζω την σπασμένη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα μεταλλικό μπολ και το τοποθετώ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθεί με το βούτυρο. Αποσύρω το μπολ από την κατσαρόλα και το αφήνω στην άκρη.

  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Ρίχνω την κρέμα γάλακτος με αργή ροή στο μπολ με την λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθεί και να κατέβει η θερμοκρασία τους. Τέλος, προσθέτω τον πουρέ κόκκινων φρούτων και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει καλά το μείγμα.

  3. Βγάζω το μπολ από το ψυγείο και φορώντας γάντια φτιάχνω τρουφάκια. Το μέγεθός τους δεν έχει σημασία. Κάντε τα όσο μεγάλα ή μικρά τα θέλετε.

Για την επικάλυψη

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζω την ζάχαρη άχνη με το κορν φλάουρ. Προσθέτω τον πουρέ κόκκινων φρούτων και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Αδειάζω το μείγμα σε ένα δίσκο.

  2. Βάζω την λιωμένη αλλά κρύα σοκολάτα σε ένα μπολ. Με ένα πιρούνι ή ένα ξύλινο καλαμάκι, καρφώνω ένα τρουφάκι και το βουτάω στη λιωμένη σοκολάτα. Το αφήνω λίγο στον αέρα να στραγγίξει η πολύ σοκολάτα και το «κυλάω» στο μείγμα της ζάχαρης.

  3. Το αφήνω σε ένα δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζω με τα υπόλοιπα τρουφάκια. Τα βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να παγώσει η σοκολάτα και τα σερβίρω.

Keywords: τρουφάκια λευκής σοκολάτας με κόκκινα φρούτα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση