προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 min Rest Time 90 min Total Time 1 hr 50 mins Servings: 40

Υλικά

Για τα τρουφάκια

Για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Για τα τρουφάκια

  1. Βάζω την σπασμένη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα μεταλλικό μπολ και το τοποθετώ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθεί με το βούτυρο. Αποσύρω το μπολ από την κατσαρόλα και το αφήνω στην άκρη.

  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Ρίχνω την κρέμα γάλακτος με αργή ροή στο μπολ με την λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθεί και να κατέβει η θερμοκρασία τους. Τέλος, προσθέτω τον πουρέ κόκκινων φρούτων και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει καλά το μείγμα.

  3. Βγάζω το μπολ από το ψυγείο και φορώντας γάντια φτιάχνω τρουφάκια. Το μέγεθός τους δεν έχει σημασία. Κάντε τα όσο μεγάλα ή μικρά τα θέλετε.

Για την επικάλυψη

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζω την ζάχαρη άχνη με το κορν φλάουρ. Προσθέτω τον πουρέ κόκκινων φρούτων και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Αδειάζω το μείγμα σε ένα δίσκο.

  2. Βάζω την λιωμένη αλλά κρύα σοκολάτα σε ένα μπολ. Με ένα πιρούνι ή ένα ξύλινο καλαμάκι, καρφώνω ένα τρουφάκι και το βουτάω στη λιωμένη σοκολάτα. Το αφήνω λίγο στον αέρα να στραγγίξει η πολύ σοκολάτα και το «κυλάω» στο μείγμα της ζάχαρης.

  3. Το αφήνω σε ένα δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζω με τα υπόλοιπα τρουφάκια. Τα βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να παγώσει η σοκολάτα και τα σερβίρω.

author-sign

Δείτε επίσης...