προορισμός…γεύση!

Αυτή η αφράτη «βαρκούλα» με λαχταριστή γέμιση είναι πολύ χορταστική και με μια πράσινη σαλάτα γίνεται ένα κανονικό γεύμα. Για τη γέμιση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε…

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

πεϊνιρλι με χωριατικο λουκανικο και κασερι

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 30 λεπ Cook Time 35 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 6 λεπτά. Servings: 8 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Αυτή η αφράτη «βαρκούλα» με λαχταριστή γέμιση είναι πολύ χορταστική και με μια πράσινη σαλάτα γίνεται ένα κανονικό γεύμα. Για τη γέμιση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι λουκάνικο αγαπάτε, αρκεί να είναι χωριάτικο. Εγώ σας προτείνω το μοσχαρίσιο αλλά μπορείτε και με χοιρινό, τζουμαγιάς, με πορτοκάλι, με πράσο…

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη ζύμη:

  1. Βάζω σε ένα μπολάκι το χλιαρό γάλα. Θρυμματίζω τη νωπή μαγιά με τα δάχτυλά μου και τη ρίχνω στο γάλα. Ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι, μέχρι η μαγιά να διαλυθεί και να αφρίσει . Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το αλεύρι και το μαλακό βούτυρο. Ρίχνω το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύω με τα χέρια μου καλά, μέχρι τα υλικά να ενωθούν. Σε ένα μπολάκι χτυπάω τα αυγά με λίγο αλάτι και τα ρίχνω στο μείγμα αλευριού. Ζυμώνω καλά το μείγμα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω κατά μέρος, σε χλιαρό μέρος μέχρι το μείγμα να φουσκώσει, για περίπου 40 λεπτά.

    blank

Για τα πεϊνιρλί:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.

    blank
  2. Βγάζω τη φουσκωμένη ζύμη από το μπολ, τη βάζω πάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζω σε 8 ίσα κομμάτια. Ανοίγω το ένα κομμάτι με τον πλάστη, σε ορθογώνιο κομμάτι ζύμης με πάχος περίπου ½ εκ. και διαστάσεις 12Χ15 εκ. Με το δεξί χέρι φέρνω κοντά και σφίγγω τις δύο δεξιές στενές άκρες του φύλλου και με το αριστερό χέρι κάνω το ίδιο στις αριστερές άκρες. Έτσι, φτιάχνω μια «βάρκα», δηλαδή το χαρακτηριστικό σχήμα των πεϊνιρλί. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης και φτιάχνω συνολικά 8 πεϊνιρλί. Τα μεταφέρω σε μια βουτυρωμένη λαμαρίνα του φούρνου και μοιράζω το κασέρι και τα λουκάνικα.

    blank
  3. Βάζω το μαλακωμένο βούτυρο σε ένα μπολάκι και το «δουλεύω» με ένα πηρούνι για να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή. Με ένα πινέλο αλείφω τα πεϊνιρλί ολόγυρα (κρατάω όσο βούτυρο περισσέψει για μετά το ψήσιμο) και τα ψήνω στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30 - 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

    blank
  4. Βγάζω τα πεϊνιρλί από το φούρνο και όπως είναι καυτά, αλείφω με όσο βούτυρο έχει περισσέψει. Τα σερβίρω ζεστά.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 8


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: πεϊνιρλι χωριατικο λουκανικο κασερι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση