προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 min Total Time 20 mins Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι και αραδιάζω τα φουντούκια. Καβουρδίζω τα φουντούκια για 10-15 λεπτά. Στα μισά του χρόνου, βγάζω το ταψάκι και τα ανακατεύω. Βγάζω τα φουντούκια από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν.

  2. Βάζω τα φουντούκια στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περίπου 5 λεπτά. Προσθέτω το ταχίνι, το μέλι και το κακάο και συνεχίζω να δουλεύω το μείγμα προσθέτοντας το σπορέλαιο και τη βανίλια.

  3. Ρίχνω το αλάτι και τελευταία τα κομματάκια σοκολάτας. Δουλεύω όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν κρέμα. Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, σταματάω τακτικά και με μια μαλακή σπάτουλα, ξεκολλάω τα κομμάτια που κολλάνε στα τοιχώματα. Ίσως να χρειαστεί λίγο επιπλέον σπορέλαιο αν δω ότι είναι αρκετά «σφιχτή» η κρέμα.

  4. Μεταφέρω την πραλίνα σε αποστειρωμένο βάζο και την διατηρώ μέχρι 1 μήνα. Τη σερβίρω με τσουρέκι, φρυγανιές ή φρυγανισμένο ψωμί.

Keywords: άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι,μέλι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Yummy

Απάντηση