προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 min Rest Time 3 hour Total Time 3 hrs 10 mins Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο να βράσουν ανακατεύοντάς τα καλά.  Από τη στιγμή που θα πάρουν βράση, τα αφήνω στη φωτιά για 5-6 λεπτά.

  2. Τρίβω τη σοκολάτα και προσθέτω τα ξύσματά της στο σιρόπι.  Ανακατεύω να λιώσουν και ρίχνω τη βανίλια και το τζίντζερ.  Χτυπάω με το μίξερ το μείγμα και το αφήνω να κρυώσει.

  3. Αν υπάρχει σορμπετιέρα – παγωτομηχανή, ακολουθώ αυτή τη διαδικασία: αφήνω το μείγμα στην κατάψυξη για 1 ώρα και μετά στην σορμπετιέρα για 40΄ λεπτά. Σας συμβουλεύω να διαβάσετε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσεως της συσκευής.

  4. Αν δεν υπάρχει σορμπετιέρα, το αφήνω στην κατάψυξη για 1 ώρα.  Το ξαναχτυπάω, για να γίνει πιο αφράτο και το αφήνω στην ψύξη για 1 ώρα και 30΄ λεπτά.
    Το σερβίρω, βγάζοντάς το σε μπάλες, σε ανοιχτό ποτήρι σαμπάνιας.

Keywords: σορμπέ σοκολάτας

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

2 Comments

  1. Really good!

Απάντηση