προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 λεπ Rest Time 5 ώρα Total Time 5 ώρες 40 λεπτά. Servings: 10

Υλικά

Για την βάση

Για την κρέμα

Για την διακόσμηση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη βάση

  1. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα σε ένα τσέρκι 20 εκ. και με ένα κουτάλι ισιώνω καλά. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο μέχρι να φτιάξω την κρέμα.

Για την κρέμα

  1. Βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνω να μαλακώσουν.

  2. Βάζω τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μεταλλικό μπολ. Τοποθετώ το μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί), βάζω το θερμόμετρο στην άκρη του μπολ και αρχίζω να ανακατεύω συνεχώς παρακολουθώντας να φτάσει το μείγμα σε θερμοκρασία 60°C. Aποσύρω το μπολ από το μπεν μαρί, προσθέτω τη ζελατίνη καλά στυμμένη και ανακατεύω μέχρι να λιώσει.

  3. Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίχνω το μίγμα των αυγών και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να φτιάξω μια αφράτη κρέμα. Τέλος, προσθέτω την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύω καλά.

  4. Βγάζω την βάση από το ψυγείο, αδειάζω την κρέμα και στρώνω με μια σπάτουλα. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 4 ώρες.
    Λιώνω τα 120 γρ. σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνω για 10 λεπτά μέχρι να χλιαρύνει. Αδειάζω την λιωμένη σοκολάτα επάνω στην τούρτα και ξαναβάζω στο ψυγείο για 1 ώρα ακόμα.
    Στολίζω με φραμπουάζ και ζαχαρωμένα κουφέτα και σερβίρω.

Note

*Επειδή οι γκοφρέτες του εμπορίου είναι γεμισμένες με πραλίνα, αν επιλέξετε να τις χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να αφαιρέσετε 30 γρ. από το βάρος της πραλίνας που δίδεται στα υλικά.

Keywords: τούρτα με τυρί κρέμα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Supreme

Απάντηση