προορισμός…γεύση!

Prep Time 25 mins Cook Time 50 mins Total Time 1 hr 15 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα μπουκετάκια κουνουπιδιού για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Τα βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω κατά μέρος.

  2. Ρίχνω στην κατσαρόλα το σκόρδο και τον πελτέ και τα σοτάρω μαζί για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας ασταμάτητα με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι ο πελτές να αρχίσει να «πιάνει» ελαφρώς στην κατσαρόλα. Ρίχνω ξανά στο σκεύος το κουνουπίδι, το νερό (ή το ζωμό), τα μπαχάρια και την κανέλα και ανακατεύω, ξύνοντας με την ξύλινη κουτάλα τα υπολείμματα του πελτέ από τον πάτο της κατσαρόλας για να διαλυθούν και να ενωθούν με το υγρό.

  3. Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση και ρίχνω τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για περίπου 30 λεπτά.

  4. Προσθέτω τις ελιές, διορθώνω το αλατοπίπερο (αν χρειάζεται) και μαγειρεύω για άλλα 10 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. Τέλος, ρίχνω το μαϊντανό, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά. Σερβίρω το φαγητό ζεστό ή χλιαρό και συνοδεύω με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.

Keywords: κουνουπιδι γιαχνι κατσαρολα ελιες

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Flavorful