Κουνουπίδι γιαχνί με ελιές
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα μπουκετάκια κουνουπιδιού για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Τα βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω κατά μέρος.
-
Ρίχνω στην κατσαρόλα το σκόρδο και τον πελτέ και τα σοτάρω μαζί για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας ασταμάτητα με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι ο πελτές να αρχίσει να «πιάνει» ελαφρώς στην κατσαρόλα. Ρίχνω ξανά στο σκεύος το κουνουπίδι, το νερό (ή το ζωμό), τα μπαχάρια και την κανέλα και ανακατεύω, ξύνοντας με την ξύλινη κουτάλα τα υπολείμματα του πελτέ από τον πάτο της κατσαρόλας για να διαλυθούν και να ενωθούν με το υγρό.
-
Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση και ρίχνω τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για περίπου 30 λεπτά.
-
Προσθέτω τις ελιές, διορθώνω το αλατοπίπερο (αν χρειάζεται) και μαγειρεύω για άλλα 10 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. Τέλος, ρίχνω το μαϊντανό, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά. Σερβίρω το φαγητό ζεστό ή χλιαρό και συνοδεύω με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.
User Reviews
Flavorful