προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 35 λεπ Rest Time 20 λεπ Total Time 1 ώρα 10 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Τρίβω τα κολοκυθάκια  στον τρίφτη τα  πασπαλίζω με αλάτι και τα  αφήνω σε τρυπητό για 20 λεπτά να αφήσουν τα υγρά τους. Μετά τα στύβω  με τα χέρια μου να φύγουν τα υγρά τους.

  2. Βάζω ένα αντικολητικό τηγάνι στη φωτιά ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και  σοτάρω τα κρεμμυδάκια, τους κολοκυθανθούς ψιλοκομμένους αν τους χρησιμοποιήσω  και το ρύζι. Ρίχνω λίγο νερό- μισό φλιτζανάκι- και τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά και να μείνουν στεγνά με το λαδάκι τους.

  3. Σε μια λεκάνη ενώνω τα  τριμμένα κολοκυθάκια, το περιεχόμενο του τηγανιού, το μισό φλιτζάνι γάλα  και τα υπόλοιπα υλικά. Κρατάω μόνο από τα αυγά τον ένα κρόκο. Λαδώνω ένα μέτριο ταψάκι και στρώνω σουρωτά ή μη τα μισά φύλλα κρούστας ενώ λαδώνω ενδιάμεσα. Ρίχνω το μίγμα της γέμισης και σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, σουρωτά ή όχι. Χαράζω τη πίτα σε κομμάτια. Χτυπάω το κρόκο με το υπόλοιπο γάλα και περιχύνω τη πίτα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.

Keywords: κολοκυθοτυροπιτα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση