προορισμός…γεύση!

Δυσκολία: Beginner Prep Time 20 min Cook Time 1 hour Total Time 1 hr 20 mins Servings: 10 Best Season: Fall

Υλικά

Για το ψήσιμο

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Καθαρίζω και πλένω καλά το σπανάκι και το κόβω σε χοντρά κομμάτια. Το μεταφέρω σε ένα σουρωτήρι, ρίχνω το πράσο και τα κρεμμυδάκια και αλατίζω γενναιόδωρα. «Τρίβω» καλά με τα χέρια μου για να μαραθούν και τα αφήνω στο σουρωτήρι για 30 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω την κρέμα γάλακτος με τα αυγά. Ρίχνω το κύμινο, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και στίβω καλά τα χορταρικά και τα προσθέτω στο μπολ. Προσθέτω τον τραχανά, και ανακατεύω καλά.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Λαδώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 24 εκ. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τα υλικά του ψησίματος.

  4. Απλώνω το πρώτο χωριάτικο φύλλο στον πάγκο της κουζίνας και το αλείφω καλά με αρκετό από το μείγμα του βουτύρου. Το στρώνω καλά μέσα στη φόρμα και επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με 2 ακόμη φύλλα.

  5. Ρίχνω μέσα στη φόρμα τη μισή ποσότητα των χορταρικών. Προσθέτω την μοτσαρέλα και την απλώνω καλά. Τέλος, καλύπτω με την υπόλοιπη ποσότητα χορταρικών και γυρίζω προς τα μέσα, όσο από το φύλλο περισσεύει από τη φόρμα, έτσι ώστε να μισοκαλύψω τη γέμιση.

  6. Αλείφω το 4ο χωριάτικο φύλλο με αρκετό από το μείγμα του βουτύρου και το διπλώνω σαν πλισέ, από την μακριά πλευρά του. Το μεταφέρω στη φόρμα και επαναλαμβάνω την ίδια κίνηση με τα δύο ακόμη φύλλα, φροντίζοντας να καλύψω καλά όλη την επιφάνεια της πίτας. Αλείφω όλη την επιφάνεια της πίτας με όσο μείγμα βουτύρου μου έχει απομείνει και ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα.

Keywords: σπανακόπιτα φόρμας με μοτσαρέλα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Mouth-watering

Απάντηση