προορισμός…γεύση!

Prep Time 45 min Cook Time 40 min Total Time 1 hr 25 mins Servings: 4

Υλικά

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Καθαρίζω και πλένω καλά όλα τα χόρτα που έχω επιλέξει. Τα στραγγίζω καλά και τα κόβω με το χέρι σε μέτρια κομμάτια.

  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, προσθέτω όλα τα κομμένα χόρτα και τα αχνίζω για 5 - 6 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαραθούν και να πέσει ο όγκος τους. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο μπαχάρι και ανακατεύω καλά. Στη συνέχεια προσθέτω τα κομματάκια πατάτας και μήλου, ανακατεύω και προσθέτω το ζωμό.

  3. Μαγειρεύω τα υλικά μέχρι να πάρουν μια βράση και, στη συνέχεια, χαμηλώνω τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 20 - 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ακόμα και τα σχετικά σκληρά κοτσάνια, αν υπάρχουν.

  4. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιώ τη σούπα στο μπλέντερ, σε δόσεις, μέχρι να φτιάξω λείο πολτό.

Για το σερβίρισμα

  1. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω καλά το γιαούρτι με το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

  2. Βάζω από 1 παξιμάδι σε 4 βαθιά πιάτα. Από πάνω μοιράζω την καυτή βελουτέ σούπα και προσθέτω σε κάθε μερίδα από 1 - 2 κουτ. σούπας από το μείγμα γιαουρτιού. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Keywords: σούπα με χόρτα λαϊκής βελουτέ

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση