προορισμός…γεύση!

Για όσους θέλουν να αποφύγουν το κρέας το βράδυ της Ανάστασης, σας προτείνω μια «εναλλακτική» μαγειρίτσα με μανιτάρια και καυκαλήθρες.

Mageiritsa vegan

Μαγειρίτσα με μανιτάρια και καυκαλήθρες

4.5 from 2 votes
1 Add to Favorites
Prep Time 10 mins Cook Time 20 mins Total Time 30 mins Servings: 4

Υλικά

Για το αυγολέμονο

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κρεμμυδάκια και σοτάρω για 1-2 λεπτά. Προσθέτω το ρύζι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα μέχρι να γυαλίσει.

  2. Ρίχνω τα μανιτάρια, ανακατεύω και αφήνω να μαγειρευτούν μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά τους.

  3. Προσθέτω τα μαρούλια και τις καυκαλήθρες και ανακατεύω μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το ζωμό λαχανικών. Αφήνω το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά.

  4. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάω το ταχίνι με το χυμό λεμονιού.
    Με μια κουτάλα της σούπας παίρνω μια δόση από τη σούπα (μόνο το ζουμί) και το ρίχνω αργά αργά στο ταχίνι που συνεχίζω να χτυπάω με το σύρμα. Ρίχνω το μείγμα κατευθείαν στην κατσαρόλα και ανακινώ καλά. Επαναφέρω στη φωτιά και αφήνω τη σούπα να βράσει για 1-2 λεπτά.

  5. Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω τον άνηθο και ανακατεύω. Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Keywords: μαγειρίτσα με μανιτάρια,καυκαλήθρες

User Reviews

4.5 out of 5
Based on 2 ratings
5 Stars
1
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Bella

    Φαίνεται ολοκληρωμένη και πεντανόστιμη η συνταγή αυτή. Αυτή τη μαγειρίτσα θα κάνω το βράδυ. Καλή Ανάσταση

  2. gargorg

    Tastes great!