προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 min Cook Time 40 min Total Time 55 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα φασολάκια, τα κολοκύθια και τις πατάτες και τα σοτάρω ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά.

  2. Αλατοπιπερώνω, πασπαλίζω με τη ρίγανη και ανακατεύω. Προσθέτω τον χυμό ντομάτας, το τζίντζερ, την κανέλα, το ζωμό λαχανικών και το μισό πετιμέζι. Αφήνω να πάρουν βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να μελώσουν τα φασολάκια.

  3. Αποσύρω από τη φωτιά, περιχύνω με το υπόλοιπο πετιμέζι και πασπαλίζω με το δυόσμο. Διορθώνω το αλατοπίπερο αν χρειάζεται και σερβίρω αμέσως.

Note

Dr. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα πλατιά φασολάκια είναι από τα λαχανικά που επιλέγονται πολύ συχνά από τους καταναλωτές για την γεύση τους, για τις διαφορετικές παραλλαγές τους στην μαγειρική αλλά και για την υψηλή διατροφική τους αξία.

Keywords: φασολάκια πλατιά με πετιμεζάτη σάλτσα ντομάτας,δυόσμο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Mouth-watering

Απάντηση