Μανιταρόψωμο με μπύρα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βάζω στον κάδο του μίξερ τα άλευρα, το ελαιόλαδο, την μπύρα, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και στη σκόνη μανιταριών. Ξεκινάω να ζυμώνω με τον γάντζο μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ένα κολλώδες μείγμα και προσθέτω τα σοταρισμένα μανιτάρια, το αλάτι και τη γραβιέρα.
-
Ζυμώνω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε ενιαία, απαλή ζύμη. Αν τα σοταρισμένα μανιτάρια έχουν πολύ υγρασία, ίσως χρειαστεί να πασπαλίσω με λίγο επιπλέον αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη.
-
Μεταφέρω τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό χαρτί πασπαλισμένο με λίγο αλεύρι και κατόπιν επάνω στη λαμαρίνα του φούρνου. Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Ψήνω το μανιταρόψωμο για 1 ώρα.
User Reviews
Supreme