προορισμός…γεύση!

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ελαφρύ φαγητό που μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν σε ένα Κυριακάτικο τραπέζι. Απόλυτα υγιεινό με μία πολύ ιδιαίτερη γεύση φρεσκάδας και πικάντικο ικανοποιώντας κάθε γούστο.

Prep Time 15 min Cook Time 30 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 15 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για τα ψάρια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα

  2. Πλένω καλά τα ψάρια, και τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας

  3. Αλατοπιπερώνω μέσα έξω και γεμίζω τις κοιλιές με τον μαϊντανό και το σκόρδο

  4. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και τα στρώνω σε ένα ταψί

  5. Για τα ντοματίνια: Πλένω, σκουπίζω και κόβω τα ντοματίνια στη μέση

  6. Τα ρίχνω σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνω, ρίχνω το κρασί, το νερό και την πιπερίτσα τσίλι και ανακατεύω καλά

  7. Μεταφέρω τα ντοματίνια γύρω από τα ψάρια και βάζω και το ολόκληρο σκόρδο

  8. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω για 20 λεπτά

  9. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη

  10. Βγάζω από το φούρνο και πασπαλίζω με μαϊντανό

  11. Σερβίρω τα ψάρια με πατατούλες τηγανητές

author-sign

Δείτε επίσης...