προορισμός…γεύση!

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 30 λεπ Cook Time 10 λεπ Total Time 40 λεπτά. Servings: 3

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τις πέννες και τις βράζω al dente. Τις σουρώνω και τις αφήνω στο σουρωτήρι να κρυώσουν και να στραγγίξουν καλά.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ζεσταίνω μέχρι να λιώσει. Ανακατεύω και το αφήνω να ροδίσει και να πάρει ένα καστανοκόκκινο χρώμα. Βγάζω 2 κουταλιές καβουρδισμένο βούτυρο σε ένα μπολάκι και ρίχνω το αλεύρι στο τηγάνι. Ανακατεύω για 2 λεπτά με το σύρμα και προσθέτω το γάλα. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα και αποσύρω από τη φωτιά.

  3. Ρίχνω τα τυριά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Προσθέτω τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα σε ένα σκεύος και ισιώνω καλά.

  4. Σε ένα τηγανάκι καθαρό βάζω τις 2 κουταλιές καβουρδισμένο βούτυρο και βάζω στη φωτιά. Ρίχνω πασπαλιστά τα ψίχουλα ψωμιού και τα σοτάρω μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζω τα ζυμαρικά με τα καψαλισμένα ψίχουλα και ψήνω στο φούρνο για 8-10 λεπτά. Σερβίρω το φαγητό ζεστό.

Keywords: mac & cheese με καβουρδισμένο βούτυρο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Απάντηση