προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 min Cook Time 15 min Total Time 30 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω το κριθαράκι και το βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζω το κριθαράκι το ρίχνω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τα ντοματίνια, 1 κουταλιά από το ελαιόλαδο και το λιωμένο σκόρδο. Ανακατεύω και το αφήνω στην άκρη.

  2. Ραντίζω τα λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο. Ζεσταίνω καλά ένα μεγάλο σχαροτήγανο και ψήνω τα λαχανικά λίγα λίγα μέχρι να ροδίσουν καλά και να μισομαλακώσουν. Δεν χρειάζεται να μαλακώσουν εντελώς, πρέπει να μείνουν τραγανά. Τα βγάζω σε ένα ξύλο κοπής και τα κόβω σε χοντρά καρέ.

  3. Ρίχνω τα ψημένα λαχανικά στο μπολ με το κριθαράκι, ραντίζω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ξύδι, αλατοπιπερώνω και σκορπίζω φρέσκα φύλλα βασιλικού. Ανακατεύω καλά και σερβίρω αμέσως.

author-sign

Δείτε επίσης...