προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 20 λεπ Rest Time 40 λεπ Total Time 1 ώρα 15 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

για το στόλισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βράζω το νερό με τα φύλλα δάφνης και τα μοσχοκάρφια για 5 λεπτά. Το σουρώνω και το αφήνω να γίνει χλιαρό. Διαλύω μέσα στο νερό τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Αρχίζω να ρίχνω σταδιακά το αρωματισμένο νερό και ζυμώνωμέχρι να γίνει το ζυμάρι απαλό και ελαστικό (σαν του ψωμιού). Το σκεπάζω και το αφήνω για 40 λεπτά περίπου να φουσκώσει.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Κόβω το ζυμάρι σε έξι κομμάτια και με ένα ψαλίδι τα διαμορφώνω σε σχήμα ανθρώπου. Στολίζω με τα μοσχοκάρφια και τα φύλλα της δάφνης.
    Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά περίπου.

Keywords: λαζαράκια

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Supreme

Απάντηση