προορισμός…γεύση!

Prep Time 50 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 35 λεπτά. Servings: 10

Υλικά

Για τη γέμιση

Για τη σάλτσα

Για τη ζύμη

Για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τις πένες και τις βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζω και τις διατηρώ ζεστές.

Για τη σάλτσα

  1. Βάζω το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 2 λεπτά. Προσθέτω το λουκάνικο και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει. Ρίχνω τον αρακά, τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και αφήνω να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά.

Για τη ζύμη

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω το γάλα, το ελαιόλαδο και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτω το αλεύρι και ζυμώνω δυνατά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη και να γίνει λεία και γυαλιστερή.

Για την πίτα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Λαδώνω καλά ένα ταψάκι διαμέτρου 26 εκ. και στρώνω στη βάση αντικολλητικό χαρτί.

  2. Κόβω τη ζύμη στη μέση και ανοίγω το ένα κομμάτι σε λεπτό φύλλο. Το μεταφέρω στο ταψάκι και πιέζω με τις παλάμες μου για να καλύψει τη βάση και τα τοιχώματα.

  3. Ανακατεύω τις πένες με τη σάλτσα, προσθέτω το τσένταρ και αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι και πασπαλίζω με την παρμεζάνα.

  4. Ανοίγω και το δεύτερο κομμάτι ζύμης σε φύλλο και καλύπτω τα υλικά. Ενώνω τα δύο φύλλα στην περιφέρεια ώστε να «σφραγγίσω» τις πένες. Με ένα μαχαίρι κάνω ένα σταυρό στο κέντρο της ζύμης, ώστε να μπορεί να φεύγει από εκεί ο ατμός κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Σε ένα μπολάκι χτυπάω τα υλικά της επιφάνεια και αλείφω την πίτα. Ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά.

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

Απάντηση