προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 λεπ Cook Time 1 ώρα Rest Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 55 λεπτά. Servings: 10

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ρηχό ταψί ή μια λαμαρίνα φούρνου. Σε ένα μπολ ανακατεύω τη μαγιά με το χλιαρό νερό, μέχρι να λιώσει.

  2. Σε μια λεκάνη ρίχνω το κοσκινισμένο αλεύρι, κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνω στη μέση το αλάτι, το ελαιόλαδο, το μυρωδικό που θα χρησιμοποιήσω και το μείγμα της μαγιάς.

  3. Ανακατεύω με τα χέρια μου, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματίσουν ζύμη. Τη ζυμώνω για 7 - 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύπλαστη και λεία, με σχετικά λιπαρή υφή, αφού περιέχει αρκετό λαδάκι. Εναλλακτικά, μπορώ να χτυπήσω τα υλικά για 4 - 5 λεπτά στον κάδο του μίξερ πάγκου, με το ειδικό εξάρτημα «γάντζος» για ζύμες, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική και να τυλιχθεί σχεδόν ολόκληρη γύρω από το γάντζο. Την κόβω στη μέση και πλάθω το κάθε κομμάτι σε καρβελάκι.

  4. Τα βάζω στο ταψί, τα σκεπάζω με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα και τα αφήνω για 45 λεπτά σε ένα σχετικά χλιαρό σημείο, μακριά από ρεύματα αέρα, μέχρι σχεδόν να διπλασιαστούν σε όγκο.

  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Χαράζω με 2 - 3 ρηχές παράλληλες τομές τα καρβελάκια και τα ψήνω για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τα αφήνω να κρυώσουν σε μια σχάρα.

Keywords: λαδόψωμο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση