προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 min Cook Time 10 min Total Time 25 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Λιώνω την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Όταν τα υλικά λιώσουν καλά και σχηματίσουν μια βελούδινη και γυαλιστερή κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά.

  2. Χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Προσθέτω τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύω μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί καλά.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνω καλά μεταλλικές φόρμες για σουφλέ και τις πασπαλίζω με λίγο αλεύρι.

  4. Μοιράζω το μίγμα του σουφλέ στα φορμάκια. Πιάνω 3 καραμέλες γάλακτος μαζί και τις βυθίζω στο κέντρο της φόρμας χωρίς όμως να τις πατήσω πολύ. Δεν πρέπει να φτάσουν μέχρι να αγγίξουν την φόρμα.
    Βάζω τα σουφλέ στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνω για 8-10 λεπτά.

Keywords: σουφλέ σοκολάτα με γέμιση καραμέλες γάλακτος

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση