προορισμός…γεύση!

Οι καραμέλες με τις περισσότερες παιδικές αναμνήσεις γίνονται τέλεια γέμιση για τα σοκολατένια σουφλέ.

Prep Time 15 min Cook Time 10 min Rest Time 30 min Total Time 55 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Λιώνω την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό

  2. Όταν τα υλικά λιώσουν καλά και σχηματίσουν μια βελούδινη και γυαλιστερή κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά

  3. Χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν

  4. Προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά

  5. Προσθέτω τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύω μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί καλά

  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC

  7. Βουτυρώνω καλά μεταλλικές φόρμες για σουφλέ και τις πασπαλίζω με λίγο αλεύρι

  8. Μοιράζω το μίγμα του σουφλέ στα φορμάκια

  9. Πιάνω 3 καραμέλες γάλακτος μαζί και τις βυθίζω στο κέντρο της φόρμας χωρίς όμως να τις πατήσω πολύ

  10. Δεν πρέπει να φτάσουν μέχρι να αγγίξουν την φόρμα

  11. Βάζω τα σουφλέ στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνω για 8-10 λεπτά

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes

Δείτε επίσης...