προορισμός…γεύση!

\n \n|| \n \nΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ \nΣΥΝΤΑΓΕΣ: Ντίνα Νικολάου \nΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ: Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης \nΗ έκδοση αυτού του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης για το σημαντικό ρόλο της διατροφής στην Πολλαπλή Σκλήρυνση με την ευγενική χορηγία της ROCHE HELLAS. \nΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Φανταστική πρόταση για γλυκό, πλούσιο σε θρεπτική αξία! Οι μπανάνες μπορούν να συμβάλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, λόγω της αυξημένης περιεκτικότητάς τους σε κάλιο.

Δυσκολία: Intermediate Prep Time 10 min Cook Time 1 min Rest Time 1 min Total Time 12 mins Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Φανταστική πρόταση για γλυκό, πλούσιο σε θρεπτική αξία! Οι μπανάνες μπορούν να συμβάλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, λόγω της αυξημένης περιεκτικότητάς τους σε κάλιο. Επίσης, είναι σημαντικές για την πρόληψη του άσθματος, διάφορων μορφών καρκίνου, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του σακχαρώδους διαβήτη 2. Εξίσου σημαντικές είναι και για την προστασία της πεπτικής υγείας, αλλά και για καλύτερη μνήμη και ψυχική διάθεση. Παράλληλα, το αβοκάντο είναι πλούσιο σε ωφέλιμα λιπαρά και έχει αποδειχθεί πως αυξάνει την καλή χοληστερόλη και βοηθά στην ρύθμιση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο, κάλιο, βιταμίνες Β, Ε, Κ, ψευδάργυρο και σίδηρο και παράλληλα προσφέρει ισχυρά αντιφλεγμονώδη οφέλη. Η καρύδα που περιλαμβάνεται στη συνταγή, αποτελεί πλούσια πηγή φυτικών ινών, βιταμινών (C, E, B), ιχνοστοιχείων (χαλκός, ασβέστιο, μαγγάνιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρος), πρωτεϊνών αλλά και υγιών λιπαρών. Παρόν τέλος και το ασβέστιο από το στραγγιστό γιαούρτι, για απόλυτα υγιή οστά. Ποιος λοιπόν είπε ότι τα γευστικά γλυκά δεν μπορούν να παρουσιάζουν ταυτόχρονα και υψηλή διατροφική αξία!

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Καθαρίζω τις μπανάνες και τα αβοκάντο, τα κόβω σε κομμάτια και τα βάζω σε ένα μπολ. Ξύνω τα λάιμ και κρατάω το ξύσμα στην άκρη. Κόβω το 1 λάιμ και στύβω το χυμό του επάνω στα φρούτα. Αδειάζω τα φρούτα με το χυμό στο μπλέντερ και προσθέτω, το ξύσμα, το πετιμέζι, την κρέμα καρύδας και το γιαούρτι. Πολτοποιώ για 3-4 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα.

    blank
  2. Μοιράζω την κρέμα σε ατομικά μπολ και πασπαλίζω με το ξύσμα λάιμ.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 4


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: κρέμα λάιμ μπανάνα αβοκάντο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Exceptional!

Απάντηση