προορισμός…γεύση!

Prep Time 8 λεπ Rest Time 30 λεπ Total Time 38 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για την επικάλυψη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ κομματιάζω το ψωμί και το τρίβω όσο μπορώ με τα δάχτυλά για να γίνει μικρά ψίχουλα. Προσθέτω το τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το τζίντζερ, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και φορώντας γάντια, «ζυμώνω» το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σφίξει.

  2. Μοιράζω τα υλικά για την επικάλυψη σε ρηχά πιάτα. Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο, πλάθω μικρά μπαλάκια. Τα πανάρω στα διάφορα υλικά και τα τοποθετώ σε μεγάλη πιατέλα. Βάζω στο κάθε ένα από μια οδοντογλυφίδα ή άλλο στικ και σερβίρω αμέσως.

Tips

    • Το ψωμί πρέπει να είναι μπαγιάτικο και σχετικά ξερό.
    • Προτιμάμε το προζυμένιο ψωμί γιατί η ελαφρώς ξυνή του γεύση, δίνει ιδιαίτερη ένταση.
    • Αν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και 3-4 ντοματίνια, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένα.
    • Ο άνηθος μπορεί να αλλάξει σε δυόσμο αλλά προσοχή στην ποσότητα γιατί η γεύση του είναι πιο δυνατή. 3-4 φυλλαράκια είναι υπέρ αρκετά.
    • Δοκιμάστε να «πανάρετε» τα τυρομπαλάκια με ψιλοκομμένα φρούτα… Βερίκοκα, φράουλες, ροδάκινο… θα σας εκπλήξει το αποτέλεσμα.

Keywords: τυρομπαλάκια με τυρί κρέμα,ψίχουλα ψωμιού,τυρομπαλάκια με τυρί κρέμα,ψίχουλα ψωμιού

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

Απάντηση