προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 min Rest Time 5 hour Total Time 5 hrs 15 mins Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνω τη ζάχαρη με το νερό και βράζω για 5 λεπτά (από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός). Προσθέτω το χυμό λεμονιού και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.

  2. Βάζω λίγο λίγο το καρπούζι σε ένα μπλέντερ και πολτοποιώ καλά. Ρίχνω τον πολτό σε ένα μπολ. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με όλο το καρπούζι.
    Ρίχνω στο μπολ με τον πολτό του καρπουζιού, το κρύο σιρόπι και το σιρόπι τριαντάφυλλο και ανακατεύω πολύ καλά.

  3. Ρίχνω το μείγμα σε ένα σκεύος (κατά προτίμηση μεταλλικό) και βάζω την γρανίτα στο ψυγείο. Μετά από 1½  ώρα βγάζω τη γρανίτα από το ψυγείο και με ένα πηρούνι «ξύνω» για να γίνει το μίγμα «ψιχουλιαστό».

  4. Ξαναβάζω τη γρανίτα στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον.
    Σερβίρω σε μπολ ή χωνάκι και αν θέλω ραντίζω με λίγο έξτρα σιρόπι τριαντάφυλλο.

Keywords: γρανίτα καρπούζι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Mouth-watering

Απάντηση