προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 mins Total Time 10 mins Servings: 2 Best Season: Summer

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Παίρνω παξιμάδια κριθαρένια ή σίτου και τα μουλιάζω κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα περιχύνω με ελαιόλαδο (2-3 κουταλιές της σούπας για κάθε παξιμάδι), προσθέτω θρυμματισμένη φέτα ( 2-3 κουταλιές της σούπας για κάθε παξιμάδι) και τριμμένη ντομάτα ( 3-4 κουταλιές της σούπας για κάθε παξιμάδι). Πασπαλίζω με ρίγανη και αλατοπιπερώνω. Προσθέτω κάπαρη(1 κουταλιά της σούπας για κάθε παξιμάδι), λίγο βασιλικό ή μέντα, ακόμη και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Στο τέλος περιχύνω λίγο ελαιόλαδο (1 κουταλιά της σούπας).

  2. Ιδέες για ντάκο αλλιώς…

    • Ντάκος με μαριναρισμένο γαύρο με φρέσκια ντομάτα, ψιλοκομμένο άνηθο και ελαιόλαδο.
    • Ντάκος με παντζαροσαλάτα και θρυμματισμένη φέτα, ρίγανη και ελαιόλαδο.
    • Ντάκος με λιαστή ντομάτα, φρέσκο βασιλικό, κατσικίσιο τυρί, ψιλοκομμένες ελιές και ελαιόλαδο.
    • Ντάκος με κομμάτια καρπούζι, θρυμματισμένη φέτα, ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα και ελαιόλαδο.
    • Ντάκος με κομμάτια πεπόνι, θρυμματισμένη φέτα, ψιλοκομμένο ζαμπόν και ελαιόλαδο.
    • Ντάκος με κόκκινες ψητές πιπεριές, θρυμματισμένη φέτα και ελαιόλαδο.
Keywords: ντακος

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Wow, this amazing!