προορισμός…γεύση!

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 20 λεπ Cook Time 5 λεπ Rest Time 10 ώρα Total Time 10 ώρες 25 λεπτά. Servings: 6 Best Season: Καλοκαίρι

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τους κρόκους με την άχνη. Προσθέτω με αργή ροή την καυτή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς. Μεταφέρω το μείγμα στο κατσαρολάκι και ξαναβάζω σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύω ανακατεύοντας για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.

  2. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το ταχίνι και τη βανίλια. Ανακατεύω καλά και αφήνω την κρέμα να κρυώσει. Την μεταφέρω σε μεταλλικό σκεύος και βάζω στην κατάψυξη για 2 ώρες.

    Βγάζω το παγωτό από την κατάψυξη, το αφρατεύω με το σύρμα και προσθέτω τον χαλβά και τα φυστίκια. Επαναφέρω στην κατάψυξη για 8 ώρες ή όλο το βράδυ.

Note

Για την σάλτσα σοκολάτας
Ζεσταίνω 120 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla, μέχρι να αρχίσει ο βρασμός. Σπάω 80 γρ. σοκολάτα σε ένα μπολ και προσθέτω την καυτή κρέμα. Αφήνω για 1 λεπτό, προσθέτω ½ κουτ. γλυκού βανίλια και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.

Keywords: παγωτό με χαλβά,φιστίκια,καλοκαιρινό γλυκό με χαλβά,παγωτό χαλβάς με αλατισμένα φυστίκια

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Απάντηση