προορισμός…γεύση!

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 15 λεπ Cook Time 1 λεπ Total Time 16 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Άνοιξη

Υλικά

Για τη βινεγκρέτ

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη σαλάτα

  1. Βάζω το φαγόπυρο και το ζωμό σε μια κατσαρόλα και βράζω για 15 λεπτά. Σβήνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω το φαγόπυρο και «πιεί» όλα τα υγρά και να φουσκώσει.

  2. Βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Βάζω τα κοκκάρια με το κομμένο μέρος προς τα κάτω και τα σοτάρω για 2-3 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα γυρίζω και συνεχίζω το σοτάρισμα ανακινώντας τακτικά το τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα και να μισομαλακώσουν. Πασπαλίζω με τη ζάχαρη και τα αφήνω να καραμελώσουν.

  3. Σε μια σαλατιέρα βάζω το βρασμένο φαγόπυρο, τα κρεμμύδια μαζί με τα ζουμάκια που έχει το τηγάνι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ραντίζω με την βινεγκρέτ και ανακατεύω καλά.

Για την βινεγκρέτ

  1. Βάζω σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύω με ένα πηρούνι.

Keywords: σαλάτα, φαγόπυρο, μύρτιλο, καραμελωμένα, κρεμμύδια,σαλάτα με φαγόπυρο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. ❤️ ❤️ ❤️

Απάντηση