προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 λεπ Cook Time 25 λεπ Total Time 35 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω τον ζωμό λαχανικών να βράσει. Ρίχνω το ρύζι και μαγειρεύω για 20 λεπτά.

  2. Παράλληλα, καθαρίζω τα σπαράγγια και κόβω τα πολύ χοντρά και σκληρά κοτσάνια τους. Βάζω το μισό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο γουόκ ή αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί. Ρίχνω τα σπαράγγια και τα σοτάρω για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνω με το χυμό πορτοκαλιού και αλατοπιπερώνω. Προσθέτω το ταχίνι, τη μουστάρδα και 2-3 κουταλιές νερό από αυτό που βράζει το ρύζι και ανακατεύω.

  3. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρω το ρύζι απευθείας από την κατσαρόλα στο γουόκ. Προσθέτω τα ξύσματα, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Ανακινώ το γουόκ να ανακατευτούν καλά και αδειάζω το πιλάφι σε μεγάλη πιατέλα. Ραντίζω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο με λεμόνι και πασπαλίζω με την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: πιλάφι με σπαράγγια,αρώματα εσπεριδοειδών

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση