\n
\n
\n
\nΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ
\nΣΥΝΤΑΓΕΣ: Ντίνα Νικολάου
\nΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ: Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης
\nΗ έκδοση αυτού του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης για το σημαντικό ρόλο της διατροφής στην Πολλαπλή Σκλήρυνση με την ευγενική χορηγία της ROCHE HELLAS.
\nΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝDR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η υψηλή διατροφική αξία αυτής της υπέροχης συνταγής, βρίσκεται τόσο στο βασικό συστατικό της που είναι το καλαμάρι, όσο στο φινόκιο. Τα καλαμάρια προσφέρουν πολλαπλά θρεπτικά συστατικά.

Καλαμάρια κοκκινιστά με φινόκιο
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Σε μια κατσαρόλα βάζω τα καλαμάρια ή τα θράψαλα και το ολόκληρο κρεμμύδι
-
Βάζω νερό όσο να σκεπάσει τα καλαμάρια και βράζω για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
-
Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω στην άκρη
-
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί
-
Ρίχνω το κρεμμύδι και το φινόκιο και σοτάρω για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν
-
Προσθέτω το σκόρδο και τον πελτέ και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη
-
Προσθέτω το κόκκινο κρασί και βράζω μέχρι το κρασί να μείνει το μισό
-
Προσθέτω τις ντομάτες και βράζω για 10 λεπτά
-
Ρίχνω τα βρασμένα καλαμάρια και συνεχίζω το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμη
-
Βράζω το μακαρονάκι, το σουρώνω και το μεταφέρω σε μια πιατέλα
-
Απλώνω από πάνω τα καλαμάρια με τη σάλτσα και σερβίρω με φρεσκοκομμένο μάραθο