προορισμός…γεύση!

Λαγάνα πολύσπορη

Λαγάνα πολύσπορη

0 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 25 mins Rest Time 2 hrs Total Time 2 hrs 40 mins Servings: 1

Υλικά

Επιπλέον υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Σε ένα μπολ βάζω το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύω και αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

  2. Βάζω το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτω το αλάτι. Ανακατεύω και ρίχνω το μείγμα της μαγιάς. Ξεκινάω να ζυμώνω τα υλικά μέχρι να ενωθούν (θα κολλάει αρκετά το μείγμα). Αφού ενωθούν τα υλικά ρίχνω το ελαιόλαδο και δουλεύω μέχρι να απορροφηθεί. Πασπαλίζω ένα καθαρό μπολ με λίγο από το έξτρα αλεύρι και μεταφέρω εκεί τη ζύμη. Πασπαλίζω τη ζύμη με λίγο αλεύρι, σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και πετσέτα και την αφήνω να φουσκώσει για 1 ώρα.

  3. Πασπαλίζω τον πάγκο της κουζίνας με λίγο αλεύρι και μεταφέρω εκεί τη ζύμη. Πασπαλίζω και τη ζύμη με λίγο αλεύρι (η ζύμη είναι αρκετά μαλακή) και «διπλώνω» μερικές φορές τη ζύμη. Σκεπάζω και πάλι με πετσέτα και ξεκουράζω για 20 λεπτά.

  4. Βάζω ζύμη στον πάγκο, αλευρώνω ελαφρά τον πλάστη και ανοίγω σε χοντρό οβάλ φύλλο (το γνωστό σχήμα της λαγάνας). Μεταφέρω τη λαγάνα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
    Σκεπάζω τη λαμαρίνα με πετσέτα και αφήνω τη λαγάνα να φουσκώσουν για 1 ώρα.

  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις ή στους 180°C αερόθερμο. Αφαιρώ την πετσέτα από τη λαμαρίνα, αλείφω με λίγο νερό και κάνω διάσπαρτες τρύπες σε όλη την επιφάνεια της λαγάνας, με τα δάχτυλά μου. Ψήνω στο φούρνο για 25 λεπτά.

    Λαγάνα πολύσπορη
Keywords: λαγάνα, πολύσπορο αλεύρι, Καθαρά Δευτέρα, παραδοσιακό,
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *