προορισμός…γεύση!

Ελαφριά εκδοχή των γεμιστών που γίνονται στην κατσαρόλα. Το αυγολέμονο θα δώσει περισσότερη γεύση και πλούσια, λεμονάτη σάλτσα.

pinit
0 Add to Favorites

Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο στην κατσαρόλα

Prep Time 20 min Cook Time 45 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 35 mins Servings: 3

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Με ένα μαχαίρι κόβω από την πλευρά του κοτσανιού μια φέτα από τα κολοκύθια και με ένα κουταλάκι αδειάζω την ψύχα τους

  2. Τρίβω στον τρίφτη την ψίχα, τη στύβω καλά με τα χέρια και τη βάζω σε ένα μπολ

  3. Προσθέτω τη φέτα, το μισό ελαιόλαδο, το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τα ασπράδια, αλάτι και μπόλικο πιπέρι

  4. Ανακατεύω καλά

  5. Με ένα κουταλάκι γεμίζω τα κολοκυθάκια με το μείγμα

  6. Κόβω μια μικρή φετούλα από την άκοπη άκρη τους ώστε να στέκονται και τα τοποθετώ όρθια σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, με το άνοιγμά τους προς τα πάνω

  7. Γεμίζω την κατσαρόλα μέχρι τη μέση της με όσο ζωμό χρειαστεί, προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι της

  8. Τη βάζω σε μέτρια φωτιά και σιγομαγειρεύω για περίπου 45 λεπτά

  9. Σε ένα μπολ βάζω τα υλικά για το αυγολέμονο και τα χτυπάω καλά με το σύρμα

  10. Με μια κουτάλα παίρνω ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνω σιγά σιγά στο μπολ χτυπώντας συνεχώς για να μη κόψει το αυγό

  11. Ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα και την ανακινώ με προσοχή ώστε να απλωθεί παντού και να δέσει η σάλτσα και σερβίρω

author-sign

Δείτε επίσης...