προορισμός…γεύση!

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 20 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 5 λεπτά. Servings: 3 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για το αυγολέμονο

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Με ένα μαχαίρι κόβω από την πλευρά του κοτσανιού μια φέτα από τα κολοκύθια και με ένα κουταλάκι αδειάζω την ψύχα τους. Τρίβω στον τρίφτη την ψίχα, τη στύβω καλά με τα χέρια και τη βάζω σε ένα μπολ. Προσθέτω τη φέτα, το μισό ελαιόλαδο, το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τα ασπράδια, αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύω καλά. Με ένα κουταλάκι γεμίζω τα κολοκυθάκια με το μείγμα. Κόβω μια μικρή φετούλα από την άκοπη άκρη τους ώστε να στέκονται και τα τοποθετώ όρθια σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, με το άνοιγμά τους προς τα πάνω.

  2. Γεμίζω την κατσαρόλα μέχρι τη μέση της με όσο ζωμό χρειαστεί, προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι της. Τη βάζω σε μέτρια φωτιά και σιγομαγειρεύω για περίπου 45 λεπτά.

  3. Σε ένα μπολ βάζω τα υλικά για το αυγολέμονο και τα χτυπάω καλά με το σύρμα. Με μια κουτάλα παίρνω ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνω σιγά σιγά στο μπολ χτυπώντας συνεχώς για να μη κόψει το αυγό. Ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα και την ανακινώ με προσοχή ώστε να απλωθεί παντού και να δέσει η σάλτσα και σερβίρω.

Keywords: κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο κατσαρόλα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Απάντηση