προορισμός…γεύση!

Είναι από τα φαγητά με τις καλύτερες γευστικές αναμνήσεις! Τα γεμιστά της γιαγιάς με μποστανίσιες ντομάτες με ζαχαρωμένη σάρκα, τα τρυφερά κολοκυθάκια και τις μοσχομυριστές πιπεριές είναι από τα αγαπημένα μας. Γιατί «ορφανά»; Δεν έχουν κιμά… μόνο σπυρωτό ρύζι και άπειρα μυρωδικά…

pinit
0 Add to Favorites

Γεμιστά «ορφανά» με μυρωδικά και κουκουνάρι

Prep Time 30 min Cook Time 1 hour Rest Time 30 min Total Time 2 hrs Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Αδειάζω τις ντομάτες, κόβοντας μια φέτα από την πλευρά του κοτσανιού, αφήνω τα καπάκια κατά μέρος και με ένα κουταλάκι, αδειάζω τη σάρκα από το εσωτερικό τους και την ψιλοκόβω

  2. Το ίδιο κάνω και με τα κολοκυθάκια, κόβοντας μια φέτα-καπάκι από την πλευρά του κοτσανιού

  3. Αφαιρώ τη σάρκα, την ψιλοκόβω και την ρίχνω σε ένα μπολ μαζί με τη σάρκα ντομάτας

  4. Τέλος, κόβω μια λεπτή φέτα από τις πιπεριές στην πλευρά του κοτσανιού

  5. Βγάζω και πετάω σπόρους και μεμβράνες

  6. Κρατάω όλα τα καπάκια των λαχανικών

  7. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρω το κρεμμύδι

  8. Όταν μαλακώσει, προσθέτω το ρύζι και το γυρίζω 1-2 φορές

  9. Ρίχνω τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια, τη ρίγανη και την πάπρικα

  10. Αφήνω τα υλικά να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά και σβήνω με ½ φλιτζάνι νερό

  11. Αποσύρω από τη φωτιά, νοστιμίζω με αλατοπίπερο και προσθέτω τα μυρωδικά και το πετιμέζι

  12. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C

  13. Τοποθετώ τα λαχανικά σε ένα μέτριο ταψί φούρνου, με το άνοιγμα προς τα πάνω και πασπαλίζω το εσωτερικό τους με αλατοπίπερο

  14. Γεμίζω τα λαχανικά με το μίγμα της γέμισης και σκεπάζω με τα καπάκια τους

  15. Βάζω όλα τα υλικά του ψησίματος (ντομάτες, πελτέ, ελαιόλαδο, πετιμέζι, αλατοπίπερο) στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα

  16. Ραντίζω τα γεμιστά με το μείγμα και ψήνω για 1 ώρα περίπου, ώσπου τα λαχανικά να μαραθούν

  17. Σερβίρω τα γεμιστά ζεστά ή κρύα

dina nikolaou

Δείτε επίσης...