προορισμός…γεύση!

Τα πολλά μυρωδικά δίνουν χρώμα και απίστευτη γεύση στο ρύζι ενώ τα καλαμαράκια «μελώνουν» μέσα στην πλούσια, ντοματένια σάλτσα τους. Δώστε μόνο προσοχή στους χρόνους μαγειρέματος, γιατί τα καλαμαράκια είναι ευαίσθητα και σκληραίνουν γρήγορα.

pinit
0 Add to Favorites
Prep Time 30 min Cook Time 20 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 20 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Καθαρίζω τα καλαμαράκια και ψιλοκόβω τα ποδαράκια

  2. Αφήνω τις κατσούλες ολόκληρες σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν

  3. Βάζω στο μπλέντερ το σπανάκι, τα μυρώνια και το μάραθο, ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα

  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί

  5. Ρίχνω τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και σοτάρω για 2-3 λεπτά

  6. Προσθέτω τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και ανακατεύω

  7. Ρίχνω το ρύζι και σοτάρω σε δυνατή φωτιά

  8. Σβήνω με το κρασί και μετά από 2 λεπτά προσθέτω την πράσινη πάστα των μυρωδικών

  9. Προσθέτω ½ φλιτζάνι νερό, αλατοπιπερώνω και βράζω για 5 λεπτά

  10. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το κουκουνάρι και αφήνω για 15 λεπτά

  11. Με ένα κουταλάκι γεμίζω τα καλαμαράκια με τη γέμιση και τα κλείνω με οδοντογλυφίδα

  12. Βάζω σε μια κατσαρόλα ρηχή και πλατιά, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το σκόρδο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο

  13. Προσθέτω ½ φλιτζάνι νερό αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη και και τοποθετώ τα γεμισμένα καλαμαράκια σε μονή στρώση

  14. Σκεπάζω την κατσαρόλα και βράζω για 20 λεπτά

  15. Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος δω ότι το φαγητό στεγνώνει προσθέτω λίγο νερό ακόμη

author-sign

Δείτε επίσης...