προορισμός…γεύση!

Σήμα κατατεθέν της Νέας Υόρκης αλλά με εβραιο-πολωνικές καταβολές, αυτά τα στρογγυλά κουλούρια είναι αφράτα και πεντανόστιμα. Τέλεια για σάντουιτς αλλά και για το πρωινό.

bagels olikis alesis pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

bagels ολικής άλεσης

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 30 λεπ Cook Time 20 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 51 λεπτά. Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Βάζω σε 1 μπολ το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύω καλά και αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά.

    blank
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι και το αλάτι. Κάνω μια λακούβα στο κέντρο και αδειάζω εκεί το νερό με τη μαγιά. Ξεκινάω να ζυμώνω, φέρνοντας το αλεύρι από τις άκρες προς το κέντρο μέχρι να απορροφηθεί από τα υγρά. Ζυμώνω για 6-8 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη. Σκεπάζω το μπολ με καθαρή πετσέτα και το αφήνω στην άκρη για 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

    blank
  3. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου.

    blank
  4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω το λιωμένο βούτυρο, 1 κουταλιά από τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το σκόρδο.

    blank
  5. Χωρίζω τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια και πλάθω σε μπάλες. Με τα δάχτυλά μου ανοίγω το κέντρο για να δημιουργήσω μια τρύπα αρκετά μεγάλη γιατί όταν φουσκώσουν θα κλείσει. Τα αφήνω σκεπασμένα για 20 λεπτά.

    blank
  6. Βάζω μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράζει. Παίρνω ένα ένα τα ψωμάκια και τα ρίχνω στο νερό για 2 λεπτά. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρω ξανά στη λαμαρίνα.

    blank
  7. Προθερμαίνω το φούρνο στους 210°C στις αντιστάσεις. Aλείφω τα bacels με βούτυρο-σκόρδο-μυρωδικά. Πασπαλίζω με χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα. Ψήνω για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες
Θερμίδες απο λίπη
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη g
Κορεσμένα λίπη g
Τρανς λιπαρά g
Χοληστερόλη mg
Νάτριο mg
Ποτάσσιο mg
Ολικοί Υδατάνθρακες g
Φυτικές Ίνες g
Σάκχαρα g
Πρωτεϊνη g

Βιταμίνη Α %
Βιταμίνη C %
Ασβέστιο %
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ %
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο %
Χρώμιο %
Μολυβδαίνιο %
Χλωρίδιο %

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: bagels ολικής άλεσης

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

Απάντηση