προορισμός…γεύση!

Bao Buns (Ψωμάκια στον ατμό)
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

Bao Buns (Ψωμάκια στον ατμό)

Prep Time 15 λεπ Cook Time 12 λεπ Rest Time 2 ώρα Total Time 2 ώρες 27 λεπτά. Servings: 14

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω. Προσθέτω τα υγρά (χλιαρό νερό και σπορέλαιο) και δουλεύω με τον γάντζο για 8-10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη απαλή και ελαστική σαν του ψωμιού.

  2. Μεταφέρω την ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και την ζυμώνω λίγο με τα χέρια δημιουργώντας ένα στρογγυλό καρβέλι. Βάζω τη ζύμη σε ένα καθαρό μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη για 1-1½ ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

  3. Μεταφέρω τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και ζυμώνω λίγο με τα χέρια για να φύγουν οι τυχόν φυσαλλίδες που έχουν δημιουργηθεί. Χρησιμοποιώντας τον χοντρό πλάστη, ανοίγω τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου ½ εκ. Με ένα στρογγυλό τσέρκι 8 εκ., κόβω μικρούς κύκλους. Όση ζύμη περισσέψει την ξαναζυμώνω και την ξανανοίγω και πάλι σε φύλλο. Αυτό επαναλαμβάνετε μέχρι να χρησιμοποιήσω σχεδόν όλη τη ζύμη.

  4. Διπλώνω το κάθε κύκλο ζύμης στη μέση, δημιουργώντας ένα μισοφέγγαρο και με τον πλάστη, το πατάω λίγο για να ενωθούν. Μεταφέρω τα πιτάκια σε καλαθάκι μπαμπού στρωμένο με χαρτί (προτιμώ το φίλτρο του γαλλικού καφέ που επιτρέπει στον ατμό να περάσει) ή εναλλακτικά αν δεν έχω μπαμπού, χρησιμοποιώ ένα σουρωτήρι για τα μακαρόνια στο οποίο επίσης στρώνω ένα κομμάτι χαρτί. Σκεπάζω τα πιτάκια με πετσέτα και τα αφήνω για 30 λεπτά να φουσκώσουν ελαφρά.

  5. Βάζω σε μια κατσαρόλα περίπου 2 εκατοστά νερό να σιγοβράζει. Μεταφέρω το καλαθάκι μπαμπού ή το σουρωτήρι επάνω από το νερό, προσέχοντας να μην βρέχονται τα πιτάκια από το νερό. Θα πρέπει να ψηθούν μόνο με τον ατμό. Σκεπάζω την κατσαρόλα και ψήνω για 10-12 λεπτά.

Keywords: bao buns ,ψωμάκια στον ατμό

1 Comment

  1. Flavorful

Απάντηση