προορισμός…γεύση!

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 30 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 15 λεπτά. Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για το ντιπ

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τις πατάτες

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC.
    Κόβω κυδωνάτες τις πατάτες, τις οποίες έχω πλύνει και βουρτσίσει σχολαστικά για να καθαρίσει τελείως η φλούδα τους. Τις βράζω σε μπόλικο αλατισμένο νερό (χωρίς να τις ξεφλουδίσω), μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην κομματιαστούν. Τις στραγγίζω και τις αφήνω να κρυώσουν.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), το ελαιόλαδο, τα ανάμεικτα μπαχαρικά, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά μέχρι να φτιάξω μια πάστα. Προσθέτω τις πατάτες και ανακατεύω καλά αλλά προσεκτικά, με τα χέρια μου για να καλυφθούν όσο καλύτερα γίνεται με την πάστα.

  3. Απλώνω τις πατάτες στο μεγάλο ταψί του φούρνου, σε μονή στρώση και τις ψήνω για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα. Τις σερβίρω με ένα δροσερό ντιπ.

Για το ντιπ

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω καλά όλα τα υλικά.

Keywords: πατατες πικαντικες μπαχαρικα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση