προορισμός…γεύση!

Prep Time 45 λεπ Cook Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 45 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βάζω τις φέτες πατάτας σε μια λεκάνη, ρίχνω τον μισό κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά με τα χέρια μου.

  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο και, μόλις αρχίζει να αφρίζει, ρίχνω το κορν φλάουρ πασπαλιστά. Το ανακατεύω διαρκώς με το σύρμα, μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά και σταδιακά ρίχνω το ζεστό γάλα. Ανακατεύω ασταμάτητα με το σύρμα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια. Προσθέτω και τον υπόλοιπο κουρκουμά και ανακατεύω καλά. Μαγειρεύω για 5 λεπτά, μέχρι η μπεσαμέλ να δέσει ελαφρά, και αποσύρω από τη φωτιά.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.

  3. Βουτυρώνω ένα μέτριο, ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις 25 x 35 εκ. περίπου και βάζω εκεί τις φέτες πατάτας σε στρώσεις, με τρόπο ώστε η μία φέτα να μισοσκεπάζει την άλλη. Φροντίζω ώστε ανάμεσα στις στρώσεις από φέτες να βάλω τις λωρίδες του ζαμπόν, να σκορπίσω το περισσότερο από το τριμμένο τυρί και να ρίξω 2 - 3 κουταλιές από τη μπεσαμέλ. Στη συνέχεια απλώνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ στο ταψί, καλύπτοντας τις πατάτες. Πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί και βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνω το φαγητό για περίπου 1 ώρα, μέχρι η μπεσαμέλ να ροδίσει όμορφα και να μαλακώσουν οι πατάτες.
    Σερβίρω το φαγητό αμέσως.

Keywords: πατατες ογκρατεν

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση