προορισμός…γεύση!

Πατάτες με χρυσαφένια κρούστα παρμεζάνας

Πατάτες με χρυσαφένια κρούστα παρμεζάνας

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 70 mins Rest Time 1 min Total Time 1 hr 26 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 6 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Εκτέλεση

Video
Off On

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC.
    Ξεφλουδίζω και κόβω κατά μήκος στη μέση τις πατάτες. Με ένα πιρούνι τις «γδέρνω» καλά, μέχρι να αποκτήσουν λεπτές και πυκνές χαρακιές από τα δόντια του πιρουνιού (εναλλακτικά, τις χαράζω με βαθιές και πολύ πυκνές τομές με ένα κοφτερό μαχαιράκι). Τις βάζω σε μια λαμαρίνα φούρνου, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και με ένα πινέλο τις αλείφω με μπόλικο ελαιόλαδο (απλό ή αρωματισμένο με σκόρδο ή άλλο μυρωδικό). Ψήνω τις πατάτες για 40 λεπτά, αλείφοντάς τις κατά διαστήματα με ελαιόλαδο.

  2. Βγάζω το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζω καλά τις πατάτες με την παρμεζάνα. Ξαναβάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω για άλλα 40 λεπτά, μέχρι οι χαρακιές στις πατάτες να αποκτήσουν ένα βαθύ χρυσαφένιο χρώμα από τη λιωμένη παρμεζάνα.
    Προσοχή, δεν γυρνάω τις πατάτες στη διάρκεια του ψησίματος. Τις σερβίρω ζεστές, πριν κρυώσει το τυρί.

Keywords: πατατες χρυσαφενια κρουστα παρμεζανας

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Supreme