προορισμός…γεύση!

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 15 λεπ Cook Time 70 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 26 λεπτά. Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC.
    Ξεφλουδίζω και κόβω κατά μήκος στη μέση τις πατάτες. Με ένα πιρούνι τις «γδέρνω» καλά, μέχρι να αποκτήσουν λεπτές και πυκνές χαρακιές από τα δόντια του πιρουνιού (εναλλακτικά, τις χαράζω με βαθιές και πολύ πυκνές τομές με ένα κοφτερό μαχαιράκι). Τις βάζω σε μια λαμαρίνα φούρνου, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και με ένα πινέλο τις αλείφω με μπόλικο ελαιόλαδο (απλό ή αρωματισμένο με σκόρδο ή άλλο μυρωδικό). Ψήνω τις πατάτες για 40 λεπτά, αλείφοντάς τις κατά διαστήματα με ελαιόλαδο.

    blank
  2. Βγάζω το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζω καλά τις πατάτες με την παρμεζάνα. Ξαναβάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω για άλλα 40 λεπτά, μέχρι οι χαρακιές στις πατάτες να αποκτήσουν ένα βαθύ χρυσαφένιο χρώμα από τη λιωμένη παρμεζάνα.
    Προσοχή, δεν γυρνάω τις πατάτες στη διάρκεια του ψησίματος. Τις σερβίρω ζεστές, πριν κρυώσει το τυρί.

    blank
Keywords: πατατες χρυσαφενια κρουστα παρμεζανας

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Supreme

Απάντηση