προορισμός…γεύση!

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 35 λεπ Cook Time 15 λεπ Total Time 50 λεπτά. Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για το τηγάνισμα

Για το ψήσιμο

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Πλένω και βουρτσίζω πολύ σχολαστικά τις πατάτες, καθώς θα τις μαγειρέψω και θα τις καταναλώσω με τη φλούδα τους. Τις βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό και τις βράζω σε μέτρια φωτιά για 30 - 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά αλλά να μην ανοίξουν. Τις στραγγίζω, τις αφήνω να κρυώσουν για 10 λεπτά και τις κόβω κυδωνάτες.

  2. Τις μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω τη ρίγανη ή το θυμάρι, την καπνιστή πάπρικα, το κάρι (προαιρετικά), το χονδρό αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά για να καλυφθούν οι πατάτες με τα μυρωδικά.
    Από εδώ και στο εξής μπορώ να τις ετοιμάσω με δύο τρόπους, ψητές ή τηγανητές, με εξίσου τραγανό αποτέλεσμα:

Ψητές

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Μαζί προθερμαίνω και ένα ταψί, στο οποίο έχω ρίξει το ελαιόλαδο, απλώνοντάς το για να καλύψει τον πυθμένα, ώστε να ζεσταθεί και αυτό, μέχρι να κάψει. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω την τριμμένη φρυγανιά, προσθέτω τις αρωματισμένες πατάτες και ανακατεύω καλά με τα χέρια.

  2. Βγάζω το ταψί με το καυτό λάδι από το φούρνο, ρίχνω τις πατάτες (θα τσιτσιρίσουν λίγο, οπότε προσέχω) και τις απλώνω καλά. Ξαναβάζω το ταψί στο φούρνο και τις ψήνω για 1 ώρα, ώσπου η επιφάνειά τους να χρυσίσει καλά. Στη διάρκεια του ψησίματος τις ανακατεύω μερικές φορές με μια ξύλινη κουτάλα. Τις αφήνω να στραγγίξουν για 10 λεπτά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρω.

Τηγανητές

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω ελαιόλαδο μέχρι να φτάσει στη μέση του σκεύους και το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κάψει. Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι, προσθέτω τις αρωματισμένες πατάτες και ανακατεύω καλά με τα χέρια. Τις τινάζω για να φύγει η περίσσεια αλευριού και τις τηγανίζω σε δόσεις, και από τις δύο πλευρές για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τις στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρω ζεστές.

Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 6


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: πατατες ιδιαιτερα τραγανες

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση