προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 50 λεπ Total Time 1 ώρα 10 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια μεγάλη και βαριά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνω τα κρεμμύδια (ή τα φρέσκα κρεμμυδάκια), αλάτι και πιπέρι. Τα αχνίζω για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά και προσθέτω το σκόρδο. Σοτάρω για ½ - 1 λεπτό, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του, και ρίχνω τα ντοματάκια με το χυμό τους, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα μπαχάρια, τα γαρίφαλα και τη δάφνη.

  2. Ανακατεύω και, μόλις το μείγμα πάρει μια βράση, ρίχνω τις πατάτες και όσο νερό χρειαστεί ώστε να τις καλύψω τελείως. Μόλις το υγρό ξαναπάρει μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για  30 - 35 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν αρκετά. Προσθέτω τα κυβάκια μπριζόλας, ελέγχω το αλατοπίπερο και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά μερικές φορές, μέχρι να μαλακώσει και το κρέας.

  3. Ρίχνω τον άνηθο, ανακατεύω απαλά και μαγειρεύω για άλλα 2 λεπτά.
    Αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω αμέσως.

Keywords: πατατες γιαχνι καπνιμπριζολα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση